Wie ben ik?

V

Hoe ik koos om 100% Saf te zijn:

 "It wasn't the easy way"

De start van mijn leven verliep niet bepaald 'easy', want op 14 mei 1986 ben ik geboren met de naam Safia in het lichaam van een meisje.

Voor mij was het, nog voor dat ik kon spreken, duidelijk dat moeder natuur een grote vergissing had gemaakt. Eén die hersteld moest worden. Toen ik begreep dat Sinterklaas en de tandenfee mij hierin niet konden helpen, ben ik mijn eigen koers gaan varen. En zo zette ik mijn missie op die mij de vrijheid gaf om 100% mezelf te kunnen zijn.

Het heeft veel moed, reflectie en eerlijkheid gevraagd om dat te bereiken. En veel geduld! Ik heb 18 jaar moeten wachten in een lichaam dat niet de mijne voelde. En in afwachting van de uiterlijke verandering heb ik er alles aan gedaan om als jongen gezien en (h)erkend te worden. En dat deed ik met succes! Maar het was niet 'the easy way'.


Mijn startpunt naar mijn ontdekkingsreis naar 'Wie is Saf'

Wat ik niet had zien aankomen toen alles gefixt bleek, was het gevoel van leegte. Ik had nu wel eindelijk het lichaam van een man, maar ik wist helemaal niet welke man ik was. Ik had jarenlang een beeld gevormd van hoe ik als man moest zijn, maar dat beeld was gebaseerd op stereotypen die niet allemaal bij mij pasten. Het was het startpunt van mijn ontdekkingsreis naar 'Wie is Saf'.

Tijdens en na mijn transitie had ik een carrière in persoonlijke ontwikkeling waar ik via opleidingen niet alleen anderen hielp maar ook mijzelf. Het is en blijft mijn passie om mij verder te verdiepen in alles wat bijdraagt tot het creëren van een positieve mindset en technieken die persoonlijk meesterschap generen. Het succes van een volledige transitie zit volgens mij in de combinatie van rust en kracht.

Rustig naar binnen, krachtig naar buiten!